6.3.08

Uudistuminen kunniaan

Henkilökohtaisesti tuntuu, että olen uudistumassa jotenkin - uuden tutkinnon häämöttäminen vaikuttaa ihmisen tuntemuksiin omasta itsestään ja mahdollistaa muutoksen. Miksikö sitä oikein haluaisi isona? Tiedä häntä. Joksikin joka tienaa paremmin.

Työpaikalla uudistuu koko ajan. Ammattikorkeakouluja ajetaan opetusnatsi... anteeksi, opetusministeri Sarkomaan toimesta yhteen kuin käärmettä pyssyyn. Se ei aiheuta pelkkiä ilonkiljahduksia minussa eikä kollegoissani. Etuja varmasti on täällä Tampereella, mutta ne ovat yhdistyvän hallinnon puolella. Päitä siis putoilisi mahdollisesti juuri täällä opetuksen tukipalvelujen puolella. Sekös saa miettimään uranvaihtoa, että ehtii alta pois.

Olen mukana oman amkin strategiatyössä laajennetussa johtoryhmässä, ja siellä visioidaan vapautuneesti ja ilman rajoituksia. Villein ajatus olisi hallinnon ja opiskelupalveluiden erottaminen kokonaan opetuksen tuottamisesta. Mitä jos opiskelupalveluiden keskus palvelisi kaikkia korkeakouluja täällä? Hmmm... muitakin malleja on, katsotaan katsotaan.

Opetuksen puolella ollaan rauhallisempia - insinööri kun ei tule opettamaan riskisynnytysten hoitoa kätilöopiskelijoille.... tarkemmin kun ajattelee, niin ehkä pitäisi *heh*. Saadaan sielläkin "tuottavuus" kuntoon. No joka tapauksessa, kysely on tuossa vasemmalla aiheesta, jotta saadaan vähän tietoa siitä missä mennään blogin lukijoiden piirissä. Rohkeasti vain vastaamaan!!

Sitten vielä uudistuu puolue. Tai siis kumpa vaan uudistuisi. Vielä jaksan uskoa siihen, että kun puheenjohtajaehdokkaat lähtevät kunnolla kiertämään tentattavana maakunnissa, niin tulee uusia avauksia siitä, mitä uudistus toisi tullessaan kunkin kandidaatin vetämänä. Kutkuttaa odottaa mitä ne ovat. Katsotaan millainen sosialidemokratia on elossa heinäkuussa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Blogi uudistuu, Piri uudistuu, työ- ja järjestöelämäkin uudistuu... Mihin sitä tässä vielä joudutaankaan? Toivottavasti ja itseasiassa nähtävästikin puolet uudistuksista on parempaan suuntaan, mihin ne toiset sitten ovatkaan, sen aika näyttänee.