23.6.09

Slovenian kuulumiset

Tämän vuoden itäblokin kiertue jatkui työmatkalla Sloveniaan pari viikkoa sitten. Sielläpä olikin ihan erilaista kuin mitä olin kuvitellut... tai sitten en ollut kuvitellut oikeastaan mitään.

Ensin oli sitä Ljubljanassa oloa ja se oli hieno kaupunki. Paljon nähtävää mutta keskusta käveltävissä. Sellainen Tampereen kokoinen pääkaupunki! Oikea linnakin on ja sinne pääsee kaupunkijunalla ja funikularilla. Se on kuulemma suomeksi "köysirata", mutta kun tämä ei ollut kun se kulki kiskoja ylös lähes suoraa seinää. Jännäsi sekä minua että Marikaa!!



Sitten mentii junalla huikeita vuoristoreittejä Koperiin (ei meidän kuvaama mutta näyttää olennaisen: Video , joka on sitten taasen Välimeren rannalla ja tyystin erilainen paikka. Siellä oli kamalan kuuma (siis minulle, ei normaaleille henkilöille) ja se oli sellainen 50.000 asukkaan entinen saari, joka on ihania kujia täynnä!



Totesin siellä, että täytyy ihmisellä olla päässä vikaa jos ei halua mennä Sloveniaan! I stand by my statement!

1 kommentti:

Katri Söder kirjoitti...

Kävin viime kesänä Ljubljanassa ja rakastuin siihen kaupunkiin. Kuinka söpöä kaikki olikaan! Joen varsi, keskusaukio, sillat, kirkot, pienet kujat, aivan kaikki! Ja kaupunki oli tosiaankin sopivan kokoinen. Ei siihen voi kuin rakastua.

Sitten käytiin vielä Bledissä ja siihenkin rakastuin. Varmaankin se on koko maa sitten ihastuttava.