10.10.06

Kirjaa pukkaa

Nonniin, vastataan nyt sitten haasteeseen, kun kerran sellainen heitettiin! (kiitti vaan, Veera!)

1. Kirja, joka muutti elämäni
Kauhean paljon painovaltaa annan yhdelle kirjalle (ja mitä ihmisetkin aattelee?), mutta tällä kohtaa koen niin, että Väinö "Väne" Linnan Täällä pohjantähden alla täytyy olla sellainen. Se on myös ainoa kirja-trilogia, jonka olen ostanut tarkoituksella jollekin joululahjaksi, että saisin sen lukea itse!

2. Kirja, jonka olen lukenut useammin kuin kerran
Se on ehdottomasti Stephen King ja Pitkä marssi (The Long Walk), jonka hän kirjoitti siis salanimellä Richard Bachman. Kirja on loistava tutkimus ihmisluonnosta, sen eri puolista, ystävyydestä, yhteiskunnan raakuudesta ja päättömyydestä jne. Suosittelen lämpöisesti kaikille!

3. Kirja mukaan autiolle saarelle
Varmaan ottaisin Tolstoin Sota ja Rauha, joka minulla on Leon itsensä alkusanoissa hyväksymänä englannin käännöksenä (tämä todellakin otettakoon epäluottamuslauseena suomen kääntäjille, joiden kätten jälkeä on toisinaan tuskallista seurata). Tämän kirjan olen aloittanut ainakin 50 kertaa, mutta en pääse siitä kuin 200-300 sivua eteenpäin, ja totaalisesti tipun kärryiltä. Onko kirja nautinto, jos se on likempänä urheilusuoritusta?

4. Kirja, joka teki minusta hupakon
Protestoin hupakko-määritelmää! En ole. Jos tässä sen sijaan mainitsisi sellaisen kirjan, jonka ansiosta olen ilman muuta oppinut suhtautumaan kirjallisuuteen huumorilla ja hieman "tongue in cheek" tyylisesti, niin kirja on ilman muuta Douglas Adamsin The Hitchhikers Guide to the Galaxy jonka kanssa olen saanut nauraa pissat housussa!!

5. Kirja, joka sai minut kyyneliin
Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonamieli, kun vieläkin tulee ihan suru. Paitsi, että siihen aikaan se oli ihan hyvä tapa alkaa suhtautua kuolemaan (taisin vielä lukea sen kun eno kuoli n. 1981) . Uskokaa ihmiset - teistä tulee parempia, kun luette tämän ihanan ja lämpöisen lastenkirjan. Voi *niisk*!

6. Kirja, jonka toivoisin tulevan kirjoitetuksi
Kirjan tavallisesta ihmisestä ja sen elämästä... eikä siis sillai "Viivi Avellan"-tavallisesta, eikä edes sillai sosiaalipornosti. Pienen ihmisen iloista ja suruista.... ehkä joku vielä saa julkaistua kirjan muodossa bloginsa??? Ottaisikohan joku kustantamo sen sellaisena kilpailuna, että etsisivät itse mielestään parhaan ja julkaisun arvoisen tavallisen ihmisen blogin!? Wau!

7. Kirja, jonka toivoisin jääneen kirjoittamatta
Mitään ei saa jättää kirjoittamatta! Uskon vankasti ilmaisunvapauteen ja pidänkin tässä kohtaa (pidä sinäkin lukija) hetken hiljaisuuden Anna Politkovskajan muistolle ja elämäntyön kunniaksi.

8. Kirja, jota luen parhaillaan
Valitettavasti se on tenttikirja Suomalainen yhteiskunta jonka on kirjoittanut maailman viisaimmat Kimmot: Saaristo ja Jokinen. *haukotus* No ei vaan... kai se on hyödyllinen... Fiktiosta viimeisin on Robin Cookin Marker, joka kertoo amerikkalaisten sairaala-business-hirviöyrityksen aaaaavistuksen kiistanalaisesta kampanjasta murhata potilaslistalta sellaiset potilaat, jotka tulevat kroonisen sairauden vuoksi kalliiksi!! Hmmmm.... food for thought??

9. Kirja, jonka olen aikonut lukea
Tähän vastaan populistisesti, että Dan Brownin Da Vinci Code ja Demons and Angels. En vaan halunnut lukea niitä silloin kun kaikki muut lukee... *punehtuu* Mää oon vähän tämmönen...

Ei kommentteja: