6.10.06

Pormestari (ei Ankkalinnan)

Aiemmin pormestareita oli vain Ankkalinnassa... nyt siis myös Tampereella. En tiedä onko se parannus asioiden tilaan?!? Tai onko pormestari sen kasosempi?!? Muistaako kukaan kuka se oli, vai muistetaanko se vain yhteistyön vuosien päätekohtana Tampereen politiikassa?

Pormestarin valinta sai lähes hilpeitä piirteitä, jotka siis hihityttäisivät jos se ei olisi mennyt niin persauksilleen kuin vain mahdollista. Itse en valitettavasti päässyt valtuuston lehtereille ja käytäville seuraamaan näytelmää, mutta kuulin parhaat palat jälkekäteen. Radiosta seurasin valintaa kyllä, mutta kaikki hienoudet eivät paljastuneet siinä.

Taustaksi kerrottakoon: Tampereella SDP + Vas + Kok ovat hoitaneet asioita ns. "kolmosten" sopimuspolitiikalla - jolla on kyllä pyöritetty aika hyvin asioita... tässä sopimuspöydässä sovittiin että kauppaa ei käydä pormestarinvaalien osalta ns. ryhmä 21:n kanssa (= sitoutumattomat + pikkuryhmät) mutta kun asia paljastui karmeudessaan, todeta vaan voi, että kokoomus oli mennyt kauppaa käymään kuitenkin ja sopinut ohi "kolmosten" valtuustokauden kestäväksi aiotun sopimuksen... vielä sopien asioista, joista sillä ei ole yksistään mitään valtuuksia luvata mitään!

Kieltämättä neuvottelijamme olivat hieman sinisilmäisiä (huom. Helsingin tapahtumat ei-niin-kaukaisessa menneisyydessä), mutta ihmeellisintä on tässä se, ettei upheeseen voi luottaa eikä nyt kirjoitettuun sopimukseenkaan... mihin sitten? Mikä on sitä pitävämpi? Miten

Erityisen mielenkiintoinen tapaus oli nähty ensimmäisen ja toisen äänestyskierroksen välissä kun sitoutumattomien ryhmän eräs jäsen yritti hiippailla inva-vessaan piiloon(välttyäkseen siis äänestämästä väärin) ja kuinka eräs kokoomuksen edustaja meni perässä samaan vessaan ja toi käsikynkässä sitoutumattoman edustajan sieltä takaisin saliin... Että sellaista "sitoutumattomuutta" ja selkärankaa sitä osoitettiin siellä riveissä!!

Vihreät pettävät aina... yleensä eivät kuitenkaan itseään. Nyt on sitten sekin nähty! He taipuivat valitsemaan pormestarin joka on kerta toisensa jälkeen kertonut olevansa henkeen ja vereen yksityisautoilija ja vastustavansa mm. pikaraitiotietä, joka oli jossain kohtaa vihreille käsittääkseni joukkokuljetusvälineenä yksityisautoa parempi vehje... ei siis enää! Vihreiltä asiaa kysyttäessä heidän mielestään paras tarjous voitti - no, vihreät sitten ovat markkinapuolue ja populismista ei ole todellakaan siirrytty "oikeaksi puolueeksi", kuten ehkä on tapahtunut valtakunnanpolitiikassa. Surullisena totean - meidän vihreet on huonoja vihreitä.

Eipä tästä sen enempää - sen vaan sanon, että onneksi en ole valtuustossa tämän jälkeen päättelemässä kuka puhuu totta ja kuka valehtelee... kamalaa.

Ei kommentteja: