28.6.07

Tupakkalaista

Täällä Helsingissä muuten huomaa sen tupakkalain voimaantulon kun täällä ei tiedä mihin menee. Onhan se Tampereella helppo jos käy pääsääntöisesti niissä kolmessa baarissa joilla on se jatkoaika, mutta täällä on aina oltava terassilla (joka on kyllä heinäkuussa helpompaa kuin jouluna) tai sitten käytävä ovella röökaamassa. Perkele!

Olisipa unohdettu koko naurettava tupakointikielto, kun siitä on tullut näin valtaisa poru ja kikkailu porsaanrei’illä jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Olisi rehellisesti vain perustettu savullisia ja savuttomia baareja. Asiakkaat ja markkinatalous sitten olisivat katsoneet miten maailma makaa. En ole missään nimessä sitä mieltä, että ravintolahenkilökunnan pitää altistua savulle (jos he eivät niin halua), mutta pitääkö Suomesta tappaa pikkukuppilaperinne mahdottomilla määräyksillä? Ravintola-alalle hakeutuneelle henkilölle ei voi tulla yllätyksenä se, että on meluista, savuista ja mahdollisesti humalaisia asiakkaita.

Pikkukuppilan omistajan huolena on tästä lähtien se, että mikäli asiakkaita ylipäätään enää on, niin koko asiakaskunta ramppaa ulkona laseineen (ja antaa juomia alaikäisille?) ja sauhuttaa suoraan sisään yläkerran naapurin ikkunasta (häätö uhkaa kun vuokralla ollaan kumminkin?) eikä kävelytie riitä jonkun hienostorouvan puudelille, kun siinä on pino syrjäytyneitä. Katoavaa kansanperinnettä ovat ne paikat, sanokaa minun sanoneen. Ja se on sääli.

Ei kommentteja: