9.10.09

Jaksamisen jalo taito

Hirvittävän vaikeaa on tehdä muutoksia organisaatioissa, jos ne koostuvat henkilöistä. Henkilöillä on herne ja ne poikkeuksetta vetävät sen syvälle nenäänsä sillä siunaaman sekunnilla, kun jotakin tapahtuu. Yleensä siinä mitä tapahtuu ei ole mitään suurempaa salaliittoa. Joskus on... yleensä ei. Henkilö kuitenkin kun on pieni ja sillä on sielu, niin se ahdistuu ja sitten se puree pään poikki joltain vieressä olijalta. En jaksaisi olla se vieressä olija ja yritän tietoisesti olla olematta se henkilö itse.

Viime päivinä on ollut kurjaa sekä hakemusrintamalla että ystävärintamalla. Hakemus ei aiheuttanut toimenpiteitä - mitä en voi käsittää. Miten ja mihin voi valittaa (älkääkä sanoko oikeuteen, vetoan pääministeriyyteeni enkä lähde käräjöille) ja missä se Karpo on kun sitä taas tarvittaisiin? Sitä toivoisi joskus pieni ihminen kelpaavansa. Ystävän tuska perheessä vallinneiden asioiden kärjistyttyä sattuu itseen. En osannut oikein sanoa mitään, vaikka tokkopa se olisi auttanut. Semminkin, kun olisin vain sanonut tuntevani samankaltaista, mutta se olisi kuulostanut vain falskilta. No, toivottavasti minusta oli enemmän apua kuin miltä minusta nyt juuri tuntuu.

Tahtoisin oikeastaan eläkkeelle... mutta siihen on vielä monta viikkoa. Olen vain nyt niiiiin väsynyt.

3 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Ennen eläkettä pääsee henkilö saunaan (ei sen taakse) ja teatteriin. Sen lisäksi saa juoda ämpärillisen punaviiniä, joka auttaa tietynlaiseen jaksamistilanteeseen (henkinen), toisenlaista lähinnä pahentaa (fyysinen). Mutta koska jo sana 'henkilö' itsessään viittaa enemmän henkisyyteen kuin fyysisyyteen, on se henkilöille tärkeämpi puoli, ja siksi he tekevät toisinaan seikkoja, kuten 'piut paut' ja 'viisveisut' mahdollisesti enenevälle fyysiselle väsymykselle, jos tilanne muutoin korjaa henkistä väsymystä. Näin toimivat he.

Piri kirjoitti...

Voi ihana ystävä... tämäm pelasti ajatukseni! *kiss*

Veera kirjoitti...

Henkilön henkisiin taitoihin kuuluu myös päivien laskeminen. Niitä on yksi, kaksi, vähän. (enemiä numeroita ei humanistihenkilö muistanut juuri nyt)